dimecres, 28 de maig del 2008

ADE+Dret en valencià, també!


Davant la petició d'uns companys i unes companyes de facultat de demanar un grup íntegrament en valencià a la doble llicenciatura ADE+Dret, hem pogut conéixer la resposta de la Facultat d'Economia.

Tant l'Estatut Valencià, com la Llei d'ús i ensenyament del valencià, i inclús com emana la Constitució, és d'obligació de les institucions públiques vetllar per la conservació i la promoció de la nostra llengua a tots els àmbits, inclosa la Universitat. A més, els estatuts de la Universitat de València deixen clar que en cas d'existir més d'un grup sobre alguna llicenciatura, un d'ells serà íntegrament en valencià.
Així doncs, tant els companys d'ADE+Dret, com des d'Ítaca que hi donem suport, ens amparem no només en demandes morals sinó també en demandes legals, per exigir un compliment de la docència en la nostra llengua.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(Ací podeu llegir la resposta de la Facultat d'Economia a la petició)

Davant aquesta petició, la Facultat ha respost amb arguments tan dispars com que no contemplen ADE+Dret com una llicenciatura en sí, donat que s'hi accedeix a partir d'ADE o de Dret, amb la qual cosa no estan obligats a complir la normativa.
També es blinden amb l'afirmació de que mai hi ha hagut una demanda explícita dels estudiants i les estudiantes per exigir la formació del grup, donant així la certesa de que no hi ha promoció del valencià mentre no hi hagen mobilitzacions al respecte.
Per últim, la Facultat es compromet al text a plantejar-se el cobriment d'un grup únicament en valencià, però al mateix temps que assegura que no és probable que es done en els pròxims cursos.

Així doncs, davant aquesta discriminació cap a la nostra llengua, volem mostrar suport a la petició d'"Ade+Dret en valencià, també" i fer nostres les seues demandes.

Pel valencià, pel futur!

http://www.ade-dret.blogspot.com/

Podeu contactar amb ells i elles al correu: ade_dret@hotmail.com





QuickPost